Index  |   Groep 1-2  |   Groep 3-4  |   Groep 5-6  |   Groep 7-8  
  Vraag en antwoord  |   Thema's en projecten  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Print-vriendelijke pagina
Handenhaan - door Marloes
Groep 3-4 - Beeldende Vorming

Benodigdheden:
  • Gekleurd papier
  • Scharen en lijm
  • Potloden
Ik vertel de kinderen dat we een kip / haan gaan knutselen van onze eigen handen en voeten. Dit ga ik nader toelichten omdat het wel een beetje een raar idee is. Ik heb zelf een voorbeeld gemaakt van hoe het er ongeveer uit gaat zien (maar dan in het klein, omdat mijn voeten en handen groter zijn).

Nadat ik dit voorbeeld heb laten zien ga ik vertellen hoe de kinderen later te werk moeten gaan. Met een potlood maken ze de omtrek van de voeten op een gekleurd papier. De kinderen mogen de kleur van dit papier zelf kiezen. Deze knippen ze hierna uit. Het is de bedoeling dat ze twee voeten hebben.

Als de kinderen hun eigen voet niet zo goed kunnen overtrekken kunnen ze iemand uit het groepje vragen om even te helpen. Na het uitknippen stoppen ze de twee voeten tezamen om het lijf van de haan te maken. Ze moeten ervoor zorgen dat de hielen (smalle gedeelte) gelijk over elkaar vallen (dit vormt het hoofd). De 'tenen' moeten een beetje van elkaar gespreid worden, dit worden de benen.

Hierna knippen de kinderen uit gekleurd papier twee voeten, een bek en een kin, deze lijmen ze daarna op het lichaam. Daarna tekenen ze boven de bek en de kin, de ogen. Dit kunnen ze doen met een zwarte stift, maar ze mogen ook een rondje knippen en dit erop pakken. Dan tekenen ze de omtrek van de handen zeven keer op verschillend gekleurd papier en deze knippen ze uit.

Vijf van deze handen worden achter op het lichaam gelijmd om een staart te maken. De twee overgebleven handen komen aan de voorkant van het lichaam, deze moeten op de juiste positie gelijmd worden, dit worden namelijk de vleugels van de haan. Dan is de haan af!

Terug


Copyright ©2003-2023  Geoffrey Reemer