Terug naar index  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Werkbladen

Alle werkbladen zijn in PDF-formaat. Als je niet een recente versie van Adobe Acrobat Reader hebt (liefst versie 5.0 of hoger), kun je die gratis downloaden.


Werkblad Vakgebied Groep
De Gruffalo stempelkaart (172 Kb)
De Gruffalo stempelkaart (woorden) (183 Kb)
Mooie stempelkaart naar aanleiding van het prentenboek De Gruffalo.

Gemaakt door Vincent van der Does.
Stempelen 1-2
De Rekenschijven (158 Kb)
Bouwpakket om je eigen rekenschijven te maken. Met dit simpel te maken knutselwerkje kunnen kinderen heel eenvoudig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen oefenen.
Rekenen 3-4
Splitsen: rode en groene knikkers (28 Kb)
Oefenstencil voor het splitsen. De getallen moeten nog in de zak geschreven worden, dus je kunt zelf bepalen met welke getallen je de kinderen wilt laten oefenen.
Rekenen 3-4
Sommenmemory (46 Kb)
De kinderen oefenen hiermee het automatiseren van sommen tot 20. Zoek de juiste som bij het juiste antwoord. Wie kan de meeste paren vinden?
Rekenen 3-4
De Tovervierkanten (96 Kb)
Werkblad waarin kinderen oefenen met het maken van getallenvierkanten. Let op: die schildpad staat er niet voor niets... het is een stille hint!
Rekenen 3-4
De vriendjes van... (38 Kb)
Met dit werkblad oefenen de kinderen de aanvulstrategie bij het rekenen. Het bestaat uit hartjesparen. De leerkracht schrijft in het linkerhartje een getal, en het kind vult in het rechterhartje welk getal erbij moet om tot b.v. 10 of 20 te komen.
Rekenen 3-4
Vriendjesmemory (56 Kb)
Bij dit memoryspel zoeken de kinderen niet dezelfde kaartjes, maar kaartjes die samen 20 zijn. Een leuke manier om de aanvulstrategie te oefenen.
Rekenen 3-4
Tiensprong Domino (41 Kb)
Een dominospel waarbij kinderen moeten rekenen met tiensprongen om erachter te komen welk getal ze aan moeten leggen.
Rekenen 3-4
Het Spellingskwartet (1.625 Kb)
Een kleurig kwartetspelletje waarbij kinderen alle 4 de kaarten bij een bepaalde spellingsafspraak moeten zoeken. Hiermee oefenen ze dus de analogie van woorden. Let op: 1,6 Mb groot!
Taal 3-4
De koning met de ezelsoren (54 Kb)
Een prachtig vertelverhaal uit de Griekse mythologie, dat je makkelijk kunt bewerken voor groep 3, 4 en 5, en zelfs voor kleuters. Tip: niet letterlijk voorlezen, maar zelf vertellen, zo levendig als je maar kan!
Verhaal 3-4-5
Harry Potter: de verdwijndrank (151 Kb)
Gedeeltelijk recept voor een verdwijndrank. De kinderen moeten het recept aanvullen, door extra ingrediŽnten te bedenken, en verder de bereidingswijze te verzinnen.
Taal 4-5
Tovenaars Spelling Oefenblad (54 Kb)
Een oefenblad voor spelling in een Harry Potter-jasje. Nadruk ligt op -d en -t woorden, en op de woorden met ch. Mochten de plaatjes erg korrelig uitprinten, mail me dan, dan krijg je het Word-document wel.
Taal 4-5
Het hiŽrogliefen alfabet (67 Kb)
Een beetje leerkracht kan hier een hartstikke leuke schrijfles van maken. Schrijven in een mysterieus schrift.
Schrijven 4-5-6
Mijn eigen paspoort (113 Kb)
Natuurles waarin kinderen allemaal dingen bij zichzelf meten, om een eigen paspoortje te maken. Paspoort-stencil en instructiebladen.
Natuuronderwijs 4-5-6
Champignons (118 Kb)
Dit werkblad van juf Laura is heel geschikt voor een prakticum met champignons. De verschillende eigenschappen van de champignon komen prima aan bod.
Natuuronderwijs 4-5-6
Met de trein (54 Kb)
In deze ICT-les zoeken de kinderen op de website van de NS treintijden en routes op. Ze stippelen zo een routeplan voor hun eigen treinendag uit.
ICT 6-7-8
Het internet volgens Steffie (78 Kb)
De website Steffie.nl is een heel goede website om kinderen duidelijk te maken wat internet nou is. Dit werkblad leidt kinderen rond op deze website.
ICT 6-7-8
Zoeken op het internet (89 Kb)
Voor kinderen is het heel handig om te weten hoe ze op internet moeten zoeken. Vooral bij spreekbeurten en werkstukken komt dit goed van pas. Met behulp van dit werkblad en Netwijs.nl leren kinderen hoe ze moeten zoeken op het internet.
ICT 6-7-8
De dlauwdilgorgel (41 Kb)
Het versje van de Blauwbilgorgel moge bekend zijn. Dit is hetzelfde versje, maar dan gezien door de ogen van iemand met dyslexie. Ik heb de d, p en b een beetje door elkaar gehusseld. Op die manier wordt de handicap die dyslectische kinderen hebben in ťťn klap invoelbaar.
Emotionele vorming 6-7-8
Bolbliksems (54 Kb)
Werkblad van meester Mathias, met twee teksten inclusief vragen over het interessante fenomeen bolbliksems.
Begrijpend lezen 6-7-8
Do you speak English??? (75 Kb)
Dit blad heb ik gebruikt om het niveau van mijn groep 7 vast te stellen. Het zijn leuke oefeningetjes over stof die de kinderen normaal gesproken in het eerste half jaar leren. Mijn kids vonden het erg leuk... jouw kids ook?
Engels 7
Van trekslee tot racewagen (657 Kb)
De geschiedenis van het wiel door de eeuwen heen. Met veel plaatjes, leuke opdrachten en heel veel informatie.
Geschiedenis 7-8
Van vleugels tot vliegtuig (763 Kb)
Prachtig uitgewerkt werkblad van 4 kantjes, met tekst, plaatjes en opdrachten over de geschiedenis van het vliegen. Inclusief een spannend verhaal over Daedalus en Icarus.
Geschiedenis 7-8
Jouw horoscoop (106 Kb)
Werkblad van meester Mathias. Wat zegt jouw horoscoop over jouw karakter? Welk teken hoort hierbij? De kinderen zoeken dit op het internet op, en maken hier een Word-document van.
ICT 7-8
Planeten zoeken (90 Kb)
Werkblad van meester Mathias. De kinderen zoeken op het internet informatie over een planeet van hun keuze, en verwerken dit in een mooi Word-document.
ICT 7-8
Het Wolkenwerkblad (542 Kb)
Huiswerkblad over wolken. De eerste pagina geeft informatie over de verschillende wolkentypes, de tweede is een opdracht om thuis de wolken eens goed in de gaten te houden.
Natuuronderwijs 7-8
Het zonnestelsel (90 Kb)
Werkblad van meester Mathias. Met een simpele stok van 1,5 meter lang, maken de kinderen met dit stappenplan een mooi model van het zonnestelsel. Ook denken zij na over schaal en afstanden tussen de planeten.
Rekenen 7-8
Prinsjesdag (201 Kb)
Wat gebeurt er allemaal op Prinsjesdag? Compleet uitgewerkt werkblad met tekst, plaatjes, vragen en een stelopdracht.
Staatsinrichting 7-8


Copyright ©2003-2023  Geoffrey Reemer